Hundmassage & Friskvård

Varför ska man ge sin hund en massagebehandling???
 
Massage är inte bara för sporthunden, vilket många tror, utan massage passar nästan alla typer av hundar. Ung, gammal, stor, liten, sällskapshund, tjänst eller sporthund, hund med skador och artros som behöver hålla muskler och kropp mjuk. 
 
Massage mjukar upp muskler och släpper på spänningar i muskler och hjälper till att öka hundens rörlighet. Vi rensar bort slaggprodukter, ökar blodcirkulationen, minskar smärtan och hjälper till att läka skador snabbare. Man får också en bättre och snabbare återhämtning efter hårt arbete om musklerna är avslappnande. Vi minskar också risken för skador.
 
En hund med smärta får ofta stresspåslag och har svårt att slappna av och varva ner. Kan man minska smärtan och öka välbefinnandet hos hunden minskar ofta stressen. Massage frisätter må bra hormonet oxytocin, samt andra endorfiner som får hunden att må bra
 
Vi har även ett löpband för hundar. Löpbandet är ett perfekt komplement till annan träning, vi kan få en kontrollerad träning och mäta framstegen hunden gör på ett bra sätt.
 
Om du har några frågor om massage eller träning på löpbandet eller boka tid Ring Cert. Hundmassör Helena direkt på 072-3008520
 

 

Som komplement till massagen har jag Novafon och Thumper, olika typer av djupvågsmaskiner.

Thumper

 

Novafon

Novafonen jobbar med Intraljud och kan gå upp till 6 cm djupt ner i musklerna. Den lindrar vid muskelsmärta och spänningar, detta öka blodflödet i området som behandlas, den kan även användas vid sårläkning. Hundar som inte tycker om massage, finns sådana, kan Novafonen vara ett bra hjälpmedel eller insteg till att klara av och njuta av en massagebehandling, Novafonen jobbar mjukt men är ändå väldigt effektiv. 

I mån av tid och behandlingar så kan man få hyra Novafonen, kontakta Helena för mer info.