Tjänster

Massagebehandling 1:a besöket

 Ett första besök hos mig tar ca 60-90 min, då börjar vi oftast med en rörelseanalys, palperar igenom hundens muskler och leder, känner efter eventuella svullnader och skillnader i musklerna, kollar rörelseomfång, hunden får också hel massagebehandling samt stretsching och ni får eventuellt hemuppgifter med er.

Massagebehandling

Efter erat första besök så blir detta uppföljningen och vidare behandling, ett besök tar ca 45 min. Här går vi vidare med vad som hittades vid första besöket men även se vad som händer från behandling till behandling  samt kollar hur hundens muskler och leder mår, samt förändringar som händer. Jag jobbar med mer fokus på hundens problem områden eller gör en helkroppsmassage. Det anpassar man från gång till gång, allt för att ge hunden så bra förutsättningar det bara går.

Ljudvågsbehandling

Som komplement till massagen har jag Novafon och Thumper, olika typer av djupvågsmaskiner.

Thumper

Är en kraftfull liten maskin som "knackar" ner sina impulser i musklerna. Den hjäler till att mjuka upp musklerna, öka blodflödet samt mjuka upp bindväven som sitter runt musklerna. Bindväven ligger runt varje muskel och gör att musklerna ska glida mjukt mot varandra och kunna arbeta rätt. Ibland "klibbar" bindväven ihop sig och här hjälper Thumpern till på ett mycket bra sätt då den kan gå djupare ner än vad massage gör.  

Novafon

Novafonen jobbar med Intraljud och kan gå upp till 6 cm djupt ner i musklerna. Den lindrar vid muskelsmärta och spänningar, detta öka blodflödet i området som behandlas, den kan även användas vid sårläkning. Hundar som inte tycker om massage, finns sådana, kan Novafonen vara ett bra hjälpmedel eller insteg till att klara av och njuta av en massagebehandling, Novafonen jobbar mjukt men är ändå väldigt effektiv. 

I mån av tid och behandlingar så kan man få hyra Novafonen, kontakta Helena för mer info.

Löpbandsträning

Löpbandet är ett perfekt redskap för att få en kontrollerad och effektiv fysträning. Hundar som arbetar hårt, tävlas och  är i tjänst måste klara av långa arbetspass och hela dagar på tävling. Har hunden en dålig fysik, både dåligt musklad och dålig kondition, orkar den inte prestera på den nivå som kan behövas. På löpbandet kan man bygga både kondition och muskelstyrkan hos hunden och det på ett kontrollerat och effektivt sätt, allt för att ge den så bra förutsättningar det bara går för det arbete den ska utföra. Löpbandet är även bra vid viss typ av rehab och igångsätting eller om hunden behöver gå ner i vikt. Under vinter halvåret ökar risken för skador på hundarna och dom spänner sig mer när dom går, för att hålla igång hunden i kroppen är då löpbandet ett kanon komplement.